پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

بیشتر داعشی‌ها سعودی هستند

نخست‌وزیر سابق قطر با تأکید بر نقش‌آفرینی ریاض در بحران مستمر سوریه، اظهار داشت که بیشتر جنگجویان داعشی، سعودی هستند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 08
کد خبر: ۱۲۹۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ «حمد بن جاسم آل ثانی» نخست‌وزیر سابق قطر با انتقاد تند از عربستان سعودی، تأکید کرد که اتهامات ریاض مبنی بر حمایت دوحه از تروریسم مردود است و عربستان سعودی باید مسئولیت سهم خود در بحران سوریه و گسترش داعش را تقبل کند.

 

نخست‌وزیر سابق قطر این اظهارات را در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی «تلگراف» مطرح کرده که روز گذشته منتشر شد.

 

آل ثانی ابراز عقیده کرد که کشورهای محاصره کننده، به‌ویژه عربستان سعودی و امارات با بهانه قرار دادن موضوع تروریسم در حمله علیه قطر در تلاش برای تحقق اهداف ویژه‌‌شان هستند.

 

وی گفت: «بیشتر جنگجویان داعش، سعودی هستند. سعودی‌ها به دروغ ما را به تروریسم متهم می‌کنند در حالی‌که هیچ سازمان بین‌المللی از این اتهامات علنا حمایت نمی‌کند. ایالات متحده و یا هر هیئت اروپایی و دیگران نیز ما را متهم نمی‌کنند بلکه فقط عربستان سعودی و امارات ما را متهم می‌کنند. آنها این کار را می‌کنند برای این‌که می‌دانند موضوع جنگ علیه تروریسم در اولویت غرب قرار دارد، و همگان در آمریکا و اروپا زمانی‌ها که درباره تروریسم صحبت می‌کنند، می‌خواهند به آنها گوش داده شود.»

 

این دیپلمات سابق قطر خاطرنشان کرد، کشورهای محاصره‌کننده تاکنون «دلیلی برای مشروعیت دادن به این اتهامات ارائه نداده‌اند».

 

وی در ادامه گفت: «پس از گذشت دو سال( از آغاز تحریم قطر) همچنان ما دقیقا نمی‌دانیم آنها ما را به چه چیزی متهم می‌کنند.»

 

آل ثانی افزود: «19 تروریستی که حملات 11 سپتامبر 2001 در نیویورک را انجام دادند، در میان آنها 15 سعودی، دو اماراتی، یک مصری و یک لبنانی حضور داشتند.»

 

وی گفت: «آیا نباید بگوییم که آنها( 15 سعودی) از سوی دولت‌های سعودی، امارات و مصر حمایت شده بودند؟ آیا نباید بگوییم که سفارت عربستان سعودی در واشنگتن برای حساب‌های شخصی این افراد حواله بانکی انجام داده است؟»

 

وی تاکید کرد: «چه تعداد جنگجوی سعودی در صف داعش حضور دارند؟ بسیاری از آنها سعودی هستند.»

 

آل ثانی با بیان این‌که مخالف حمایت علنی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا از ریاض نیست، گفت: «به نظر من همه ما باید از عربستان سعودی حمایت کنیم؛ زیرا ثبات این کشور برای منطقه مهم است، ولی آنها همچنین باید بدانند که عربستان بایستی روابط مسالمت‌آمیزی با همسایگان خود از جمله قطر داشته باشد.»

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار